Bessenyei Sándor Emlékverseny

Szombaton (jún.04-én) megtartotta hagyományos Bessenyei Sándor Emlékversenyét az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület.

A Homokbánya Béke horgásztavon megrendezett eseményre, a 24 órás versenyre 42 sporttárs nevezett. Az előző napi telepítés ismeretében nagy reményekkel indultak a résztvevők, ez a remény azonban nem mindenkinél vált valósággá. Körülbelül egyharmada a mezőnynek „megúszta” a napot anélkül, hogy a horgászbot után nagyon kapkodnia kellett volna. Mások viszont, szinte pihenés nélkül emelgették a szákot, ahogyan tréfásan az egyik versenyző fogalmazott „ízületesre” fogták magukat.

Végül közel 280 kilót zsákmányoltak a versenyzők, ezeknek a halaknak nagy része azonban visszakerült a tóba, hiszen sokan még az engedélyezett napi két pontyot sem vitték haza.

A sportszerű rendezvényen az alábbi eredmények születtek:

Az össz. fogás 279,14 kg, az egy versenyzőre jutó átlagfogás 6,46 kg volt.

A legnagyobb halat egy 6,2 kg-os, 56 cm-es pontyot Forján Zoltán zsákmányolta, aki a versenyen is a legeredményesebbnek bizonyult.

 A 6,2 kg-os, 56 cm-es pontyot Forján Zoltán sporttárs  zsákmányolta a Homokbánya horgásztavon.

A 6,2 kg-os, 56 cm-es pontyot Forján Zoltán sporttárs zsákmányolta a Homokbánya horgásztavon.

Helyezettek:

I.hely: Forján Zoltán 37,12 kg

II.hely: Csáki Sándor 35,22 kg

III.hely Lovas József 28,4 kg

IV.hely Csizmadia Zsolt 23,86 kg

V.hely Tóth István 22,56 kg

VI.hely Balogh Ernő 18,33 kg

VII.hely Stübe Krisztián 16,17 kg

VIII.hely Bányai Attila 10,24 kg

A másnap reggeli eredményhirdetésre már az újonnan épült horgászpavilon fedele alatt került sor, mely az időközben lezúduló zápor ellen is kiváló menedéknek bizonyult.

A rendezvényt vasárnap délelőtt az Olajbányász Horgászegyesület horgászversenye követte a tavon. Mindkét verseny győzteseinek gratulálunk, és további eredményes horgászidényt kívánunk minden kedves sporttársunknak!