Közgyűlés 2017

Évi rendes közgyűlésünk

szombaton rendben lezajlott.A létszám a már megszokott (meglehetősen alacsony) volt.

Megtisztelte jelenlétével tanácskozásunkat városunk polgármestere Dávid Zoltán úr, és meghívottként vett részt az Olajbányász Horgászegyesület elnöke, valamint két hivatásos halőr is.

Kezdés előtt a jelen lévők egy perces néma felállással tisztelegtek az év folyamán elhunyt horgásztársak emléke előtt.

A meghívóban közzétett napirendnek megfelelően először a vezetőség beszámolóira került sor. Bozsár Lajos elnök beszámolt a 2016. évi programtervben meghatározott feladatok végrehajtásáról. Külön kiemelte a horgászpavilon építését, és ismételten köszönetet mondott az építkezésen dolgozó sporttársaknak és támogatóknak. Ugyancsak pozitívan értékelte a két gyermek horgásztábor megvalósítását. Örvendetes tény, hogy az egyesületi létszám- az előző évek visszaesése után- mintegy száz fővel emelkedett, úgy tűnik, kezdenek visszatérni a korábban elpártolt tagok.

Majd Dávid Zoltán polgármester úr szólt a megjelentekhez. Elismeréssel illette szervezetünk tevékenységét, rövid tájékoztatást adott a tervezett Gyopárosi fejlesztésekről, és az önkormányzat további támogatásáról biztosította egyesületünket, kiemelve a gyermektáborok jelentőségét.

A titkári beszámoló a tavalyi rendezvények értékelésén túl a jelenleg is folyó munkát, a nádvágást hangsúlyozta, kérve a tagságok, hogy minél szélesebb körben kapcsolódjon be az önként vállalt feladat megvalósításába.

A pénzügyi beszámoló részletes tájékoztatást nyújtott az elmúlt év gazdálkodásáról, megismerhettük részleteiben a 2017. évi pénzügyi tervet, majd a Felügyelő Bizottság és a Fegyelmi Bizottság beszámolója hangzott el. Ezt követően került sor a 2017. évi programterv ismertetésére.

Ismét tisztségviselőket is kellett választani. Kővári János vezetőségi tag lemondása miatt Samu József póttagot a vezetőség rendes tagjává, Erős Sándornét pedig póttaggá választotta a közgyűlés, ellenszavazat nélkül.

A szünet után a jelen lévő egyesületi tagok hozzászólásai következtek. Több hozzászóló is foglalkozott a vízparti szemeteléssel, de örvendetes tényként említették, hogy az elmúlt évben már tapasztalható volt némi javulás. Javaslat hangzott el a már felépült horgászpavilon járólapjainak kiegyenlítésére, és a városi társegyesületekkel történő további kapcsolatépítés fontosságát hangsúlyozták is kiemelték a hozzászólók. A közgyűlés határozathozatallal zárult, a beszámolókat és terveket a tagság ellenszavazat nélkül elfogadta.

A közgyűlésen készült képeket itt nézhetik meg.