Képes összefoglaló a gyermek horgásztáborról

Rövid tábori híradó

Hétfőn megkezdődött a gyermek horgásztábor 21 horgászcsemetével. A már kialakult rend szerint az elnöki megnyitót balesetvédelmi oktatás követte, majd a táborvezető eligazítása következett, a főbb viselkedési szabályokról és tudnivalókról. Az újonnan készült egyensapka viselése a napon kötelező!

A gyerekeket 10felnőtt segítő tartja szemmel azóta is folyamatosan: egyesületi vezetőségi tagok és aktivisták, na meg egy-két törzshorgász nagyapa- bár a gyerekek  egyelőre még viszonylag visszafogottak. Igaz, még csak a harmadik nap végén járunk…

Kedden a Körös-Maros nemzeti Park Látogatóközpontját kerestük fel, ami nagyszerű élményt nyújtott számtalan látnivalójával. Különleges fák, a fűszerkert növényei, számos madár, na és az állatok- és mindezekről egy igazán hozzáértő túravezető lenyűgöző ismertetése! Tényleg nagyszerű volt. Majd az Arborétum és a Mini Magyarország volt a következő állomás. A nagy hőség ellenére a gyerekek szívesen időztek a makettek előtt, kipróbálva minden kipróbálni valót- ide értve a szökőkútban történő fürdőzgetést is. És mindezek után otthon a táborban még egy jó órát szaladgáltak, a duracell nyulakat is megszégyenítő energiával.  Az ebéd és az uzsonna is elfogyott az utolsó morzsáig!

Ma aztán végre komolyra fordult a szó: a kezdők készültek a horgászvizsgára, a többiek pedig lelkes horgászatba kezdtek, és zsákmány is akadt bőven- ezúttal nem annyira a minőség, hanem a mennyiség volt a fontos. Születésnapos táborozót is köszöntöttünk, a hagyománynak megfelelően

A hátra lévő két napot a horgászat mellett horgászvizsga, majd szombaton horgászverseny teszi izgalmassá.

Reméljük, az időjárás legalább olyan kegyes lesz hozzánk, mint eddig. Na jó, egy pár fokot azért visszavehetne….

Anyagilag segíti a tábor megrendezését- egyesületünk pénzügyi keretét bővítve – Orosháza Város Önkormányzatának pályázata, és a MOHOSZ pályázatán is nyertünk támogatást, de nincs hiány a különféle vállalkozói szponzorokban sem. Ajándék méz, baracklekvár, paradicsom, sárgadinnye bővíti  az ételkínálatot, és fagyiból is jut elég.

A tábori életet a csatolt fotók szemléltetik, majd lesz még több is, egyelőre ennyi.