Tájékoztató a Dél-Békési horgásztúra tervezetről

Hétfőn (május 7-én) a Homokbánya horgásztónál ült össze a kibővített létszámú tanácskozás, hogy a már megkezdett horgász turisztikai fejlesztés további lépéseiről tárgyaljanak az érintett egyesületi vezetők és a városi, megyei önkormányzati vezetők.
A tanácskozásról Simonka György facebook oldalán az alábbi közlemény jelent meg:

23. LÉPÉS❗
Most már biztos, hogy az ország, de lehet, hogy a világ első tematikus, horgászturisztikai útvonalát hozzuk létre Dél-Békésben, amely GPS koordináták alapján vonzhatja térségünkbe a pihenni vágyókat országhatáron belülről és kívülről egyaránt.

Dél-Békésben sokan tudják, hogy szinte minden településen található valamilyen típusú bányató. Ezeken a tavakon a verseny- és sporthorgászattól a szabadidős hobbihorgászatig minden megtalálható.
Az egyesületi vezetők sokszor panaszolták problémáikat, melyek orvoslására egyenként is több tízmillió, esetenként százmilliókra lenne szükség.
Eleinte csak Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és néhány horgász egyesületi vezető hitte, hogy találhatunk megoldást. Ma már én is meggyőződéssel vallom, hogy a dél-békési horgásztavaknak a vízminősége javítható, a kulturált körülményeket megteremthetjük, ráadásul mindez nagyban hozzájárulhat a helyi gazdaság erősítéséhez is; de csak abban az esetben, ha közösen alakítunk ki egy turisztikai útvonalat, mely vonzóbb turisztikai célponttá teheti a Dél-Békésben már jelenlévő turisztikai attrakciókat, látványosságokat.
Ezért is nagy öröm számomra, hogy az általam javasolt koncepcióhoz újabb tíz horgász egyesület csatlakozott, akikkel tegnap délután Orosházán, szimbolikusan a tó partján írtuk alá az együttműködési megállapodást.

Egyébiránt pedig a meglepetés halászlé és tepertős túrós csusza rendkívül finom volt, a következő megbeszélésünk helyszíne a battonyai horgásztó, ahol az egyesület vezetői szintén finom falatokkal készülnek.
Ez és a jó hangulat sem mellékes, de a legfontosabb, hogy végre egy asztalhoz tudtuk ültetni a térség horgász egyesületeinek vezetőit, és rendbe tehetjük állóvizeinket, miközben a helyi vendéglátóknak és szállásadóknak is jót teszünk.