Környezetvédelmi nap

Mintegy harminc pecás gyűlt össze a Béke-homokbánya horgásztó partján szombat reggel. A négy orosházi horgász egyesület immár három éve összefogva, közösen rendezi meg a tavaszi horgász környezetvédelmi napot.
Az esővel mit sem törődve érkeztek a horgászok, hogy ezen a szombat délelőttön tényleg tegyenek is a vízpart szépségéért. Azt mondták, amióta feltalálták a gumicsizmát, egy kis eső, egy kis sár nem számít.

A gyülekező pavilonban finom reggeli várta az önkéntes munkára jelentkezőket a szervező egyesületek jóvoltából. Zsíros kenyér lila hagymával, pogácsa, kolbász, kávé és persze nem maradhatott el az ilyenkor szokásos “lélekmelegítő” sem. Reggeli és rövid eligazítás után ki a szemeteszsákot fogta, ki az ásót, lapátot és indulhatott a munka.

Két konténernyi szeméttől szabadították meg a tavak partját.
A szemetes brigád a Homokbánya-tó és a Gyopárosi tavak körül szedte össze az eldobált hulladékot. A kerti szerszámmal érkezők partrendezésbe fogtak. Megcsinosítottak néhány horgászhelyet, illetve azokat könnyebben megközelíthetővé tették. Már rég tervezik az orosházi horgászok, hogy kialakítanak a tó körül több illemhelyet. Az első néhánynak ezen délelőttön el is kezdődtek a földmunkái.

Az idő előrehaladtával az eső is engedelmesen elállt, így még jobban haladt a munka. A szemétszedő különítmény több, mint két konténernyi hulladéktól szabadította meg a partot. A földmunkát, partrendezést végzők is jól dolgoztak. Megérdemelten fogyaszthatták el délben a szervező egyesületek által biztosított paprikás krumplit, benne sok-sok kolbásszal és elégedetten gondolhattak vissza az eltelt délelőttre.

Az együttes munka méltó befejezése volt a finom ebéd. Jó volt látni, hogy a négy orosházi horgászegyesület tagjai harmonikus egyetértésben dolgoztak
együtt a környezet szebbé tételéért.


( A tudósítást az OrosCafe-tól vettük át.)