Lezajlott a családi horgászverseny

24 órás rendezvénye. A mezőnyben 39 sporttárs tette próbára tudását és szerencséjét, bár ez utóbbi érdekes dolog.

Van olyan sporttársunk, aki minden versenyen részt vesz, és mindig elégedetlen a kihúzott hellyel.

Szerinte ott (éppen ott, ahol ő ül) egyáltalán nem lehet halat fogni.

És van egy másik sporttársunk, aki szintén ott van minden versenyen. Kihúzza a helyet, leül egy szó nélkül, és megnyeri a versenyt. Nem egyszer, nem kétszer, szinte állandóan. Most mindenki döntse el tetszés szerint: tudás, vagy szerencse….

Ezen a hét végén azonban minden összejött: ha tudás, ha szerencse, a 39 versenyző összesen 430,515 kg halat zsákmányolt, ez az esztendő rekordja.

Ebből az első öt helyezett szinte a felét, 202,15 kg-ot fogott.

Szombaton délben a sorsolás és etetés után 13 órakor indult a verseny. Menetrendszerűen megérkeztek a felhők is az addig vakítóan kéklő égboltra. Perceken belül kezdetben mérsékelt, majd kemény záporeső miatt kellett fedezékbe húzódniuk a versenyzőknek. Azután elállt az eső, és megindultak a halak. Már az első mérés eredménye is jó zsákmány ígéretét hordozta. Éjszaka kissé megritkult a mezőny, de délelőtt tovább szaporodott a zsákmány.

A végső sorrendet befolyásolta, hogy az egyik jó eredményt elért versenyző elhagyta a helyszínt még a verseny zárása előtt, s így a versenyszabályzat értelmében nem érhetett el helyezést.

Végül az alábbi sorrend alakult ki:

  1. Csáki Sándor 59,22 kg.
  2. Bányai Attila 47,99 kg.
  3. Balogh Ernő 29,41 kg.
  4. Tompa Lajos 26,96 kg.
  5. Mészár Zoltán 20,40 kg.
  6. Gyapjas Tamás 18,10 kg.
  7. Gojdár István 16,1 kg.