Gyermek horgásztáborok

Több éves hagyományunkhoz híven, az idei nyáron is megrendeztük a nyári gyermek
horgásztáborokat a Béke Homokbánya horgásztónál.
Két turnusban – júniusban 24, augusztusban 27 – összesen 51 résztvevővel és az egyesület vezetőségi tagjaival, aktivistáival valósítottuk meg a tervezett programokat.
Az első táborban volt hőség, volt vihar, halat is fogtak rendesen az apróságok. Az alapvető tudnivalók elsajátításán túl a gyakorlati horgászat volt a fő elfoglaltság. Ebben a turnusban horgászvizsgára senki nem vállalkozott.
A második tábor több szempontból is rendhagyó volt. Elsősorban a résztvevők létszáma növekedett meg titokzatos módon, és a többség először volt a táborunkban. Másodszor, de nem utolsó sorban a hőség volt rendkívüli. A pavilonban egész nap működött a párologtató-porlasztó az épület teljes hosszában. Ennek köszönhetően a pavilon fedele alatt „mindössze” 33 fokot mutatott a hőmérő. Így – módosítva a napirendet- a délelőtt a horgászat jegyében telt el, és ebéd után lett volna az elmélet. A végén azonban mégis találtunk árnyékos helyet a délutáni horgászathoz is. Horgászvizsgára egy bátor leányzó vállalkozott, és jól felkészülve sikeresen le is vizsgázott.
Mindkét tábor résztvevőivel kirándultunk Poroszlóra, a Tisza-tavi Ökocentrumba. A hosszú utazás azonban megérte, mert a Látogatóközpont, a vízi tanösvény, az óriás akvárium, a vízi játszótér és a kilátótorony mindenki számára nagy élményt nyújtott (kár, hogy olyan messze van városunktól! ).
Az ellátás mindkét táborban kifogástalan volt. Külön köszönet illeti ezért az Élmény étterem tulajdonosát és dolgozóit, akik a gyermekek ízléséhez igazítva az ételeket, bőséges reggelivel és ebéddel látták el a táborlakókat. Az uzsonnára valót a tábort támogató szülők, nagyszülők és támogató szervezetek biztosították: sokféle lekvár, vaj, gyümölcsök, sütemények, felvágottak, kolbászok kényeztették az apróságokat, akik jó étvággyal fogyasztották a fogukra való finomságokat.
A táborban születésnapjukat ünneplő gyerekeket felköszöntöttük, apró ajándékkal kedveskedtünk nekik, és – a melegben megolvadó torta helyett- süteménnyel kínáltuk az ünnepelteket és ünneplőket egyaránt.
Mindkét tábor záró rendezvénye a péntek délutáni halászlé főzés és halsütés volt. A gyerekeket az egészből a főzést megelőző haltisztítás érdekelte legjobban, igaz, a főzésnek közelébe sem engedtük őket (baleset megelőzés).A halételekre vendégül láttuk a szülőket is, akik finom süteményekkel járultak hozzá a lakomához.
A tábor megvalósításához az anyagi feltételeket ez évben is pályázati forrásból, a résztvevők hozzájárulásából, az egyesület éves költségvetéséből és szponzorok befizetéseiből biztosítottuk.
Egyesületünk köszönetet mond mindazoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek, amelyek/akik adományaikkal, munkájukkal hozzájárultak a gyermek horgásztáborok sikeres megvalósításához.

Támogatóink:

Orosháza Város Önkormányzata

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Orosháza
MOHOSZ
Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége
Élmény étterem
Szilágyí Pékség,
valamint a magukat megnevezni nem kívánó szponzorok, akik hátrányos helyzetű gyermekek részvételéhez járultak hozzá befizetéseikkel.